Energielabel kantoor

Energieadvies kantoorgebouw

Voor een kantoorgebouw in Utrecht hebben we advies gegeven aan de eigenaar hoe hij het kantoorpand energiezuiniger kan maken. Het huidige energielabel is een energielabel D. Met ons advies verbeteren energielabel hebben we voor dit kantoorgebouw inzichtelijk gemaakt welke maatregelen nodig zijn om het D label te verhogen naar een C, B of A. 

Hierbij hebben we rekening gehouden met de mogelijkheden van het pand. Zo was het aanpassen van de buitengevel in dit geval geen optie. Dus hebben we gekeken naar welke maatregelen, binnen het budget, wel direct mogelijk waren. 

Aanbevelingen voor dit kantoor

Het advies dat we hebben gegeven om tot een hoger energielabel te komen voor dit kantoor zijn:

  • LED verlichting.
  • Nieuwe airco's.
  • Vervangen van het glas, nu dubbel glas, aanbevolen hebben we HR++ glas.
  • Zonnepanelen, deze konden mooi op het platte dak worden geplaatst. 

Resultaat

Uiteindelijk heeft de eigenaar ervoor gekozen de maatregelen gefaseerd uit te voeren. Allereerst is er LED verlichting geïnstalleerd. Deze maatregel was relatief gemakkelijk te nemen en heeft een grote invloed op het energielabel en energieverbruik.

Wanneer alle maatregelen zijn genomen zullen we opnieuw het energielabel registreren. Dit is kosteloos, we hoeven hiervoor niet opnieuw een opname te doen, aangezien we precies weten welke maatregelen, welk effect zullen hebben. 

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail