Veel gestelde vragen

Vragen over maatwerkadvies, het verbeteren van uw energielabel of over subsidies bekijk dan hieronder veel gestelde vragen (FAQ).

Algemene vragen:

 

Wanneer heb ik een energielabel voor mijn bedrijfspand nodig?

- Sinds 2015 is het verplicht om een energielabel bedrijfspand te hebben wanneer u een bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Hierbij loopt u risico op een boete die kan oplopen tot €20.250,- voor het niet bezitten van een Energielabel.

Voor welke panden is een energielabel nodig?
- Winkels
- Kantoren
- Horeca
- Gezondheidszord
- Sport
- Praktijken
Monumenten en kerken zijn uitgesloten en hebben dus geen energielabel nodig.

Vanaf 2023 is energielabel C verplicht, hoe kan dit behalen?
- Energielabel C of hoger is inderdaad de minimumeis voor kantoren verplicht per 2023. Met energieadvies ontvangt u concrete adviesrapporten voor het verbeteren van uw energielabel die direct toepasbaar zijn. U kunt zelfs een hoger energielabel halen, zodat u nog meer rentevoordelen kunt behalen.


Vragen over Energieadvies voor uw bedrijf

 

Is er een opname van een pand nodig voor energieadvies?
- Ja, er is ten allen tijde een opname nodig om energieadvies uit te kunnen brengen. Vanuit de nulmeting kunnen we vervolgens aanbevelingen doen voor het verbeteren van het energielabel.

Waar wordt naar gekeken bij de opname van het pand?
- Bij de opname wordt o.a. gekeken naar: oppervlakte gevels, ruimten, type isolatie, type glas, installaties om te verwarmen/koelen. Daarna zullen de adviseurs een rapport opstellen voor maatwerkadvies of verbeteringen ten opzichte van het huidige energielabel.

Hoe werkt energieadvies voor bedrijven?
- Wij geven specifiek en direct toepasbaar energieadvies, dit kan uitgebreid zijn door maatwerkadvies of gespecialiseerd zijn op het verbeteren van het energielabel. Na de opname van het pand werken wij concrete adviesrapporten uit en zullen deze telefonisch aan u toelichten. Na het doorvoeren van de maatregelen kunt u bij de prijs inbegrepen een nieuw energielabel aanvragen.

Hoe zien de adviesrapporten voor het verbeteren van een energielabel eruit?
- In onze adviesrapporten lichtten we de huidige energieprestaties van uw bedrijfspand toe, geven we adviezen om uw bedrijfspand energiezuiniger te maken en berekenen wij voor u de terugverdientijd, investering en besparingen toe. Als laatst krijgt u na de aanpassingen een nieuw energielabel toegestuurd. 

Wanneer heb ik recht op subsidie?
- Voor verschillende investeringen heeft u recht op subsidie. Er bestaan verschillende subsidies die ervoor zorgen dat u een deel van de investering terug kan verwachten. Bekijk ons overzicht van adviezen voor subsidies en belastingvoordelen.

Ik ben niet op zoek naar energieadvies, maar een energielabel voor mijn bedrijfspand hoe kom ik hieraan?
- Via onze website Energielabel voor uw bedrijf kunt u energielabels aanvragen voor verschillende bedrijfspanden.

Waarom energieadvies voor bedrijven?
- Met een groen energielabel heeft u recht op rentevoordelen. Daarnaast bent u voorbereid op de wetswijziging die per 2023 ingaat. Verder heeft u mogelijk recht op subsidies die een deel van de investering financieren. U kunt uiteindelijk uw investering in enkele jaren terugverdienen door energiebesparing.


 

Vragen over prijzen energieadvies

Op welke manier zijn de prijzen voor energieadvies ingedeeld?
- De prijzen voor bedrijfspanden worden gestaffeld berekend. Panden boven de 2000m2 dienen apart te worden behandeld, hier kunt u een offerte voor aanvragen. Bekijk hier een overzicht van de prijzen voor maatwerkadvies.

Zijn de prijzen op de website inclusief alle kosten?
- Ja, alle kosten zitten hierin. U hoeft geen voorrijkosten of kosten voor het aanvragen van een nieuw energielabel te betalen. (prijzen zijn wel ex.btw)

Uw vraag/antwoord niet kunnen vinden in de veel gestelde vragen? Neem dan contact met ons op via info@energieadviesvooruwbedrijf.nl of telefonisch via 0318 - 73 14 85.

Energielabel bedrijfsruimte.jpg

Wist u trouwens dat u tegenwoordig ook voor uw NEN 2580 meetrapport bij ons terecht kunt? Voor meer informatie kijk op nenrapport.nl

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail