Energieadvies winkelpand Rotterdam

De nieuwe eigenaar van een winkelpand in Rotterdam heeft ons gevraagd te adviseren hoe hij de winkel, die toch al verbouwd zou gaan worden, zo energiezuinig mogelijk kon verbouwen. Vandaar ons energieadvies winkelpand voor deze locatie.

Energiekosten verlagen

Hierbij met voornamelijk doel de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast heeft de eigenaar aangegeven op een energielabel A te willen uitkomen. Het energielabel zoals vastgesteld bij de overdracht was een G.

Achtergevel isoleren

Voor dit pand hebben we aanbevolen de gehele voorpui te vervangen voor een nieuwe. Deze bestond uit oude houten kozijnen met enkel glas. Daarnaast hebben wij geadviseerd de achtergevel opnieuw te isoleren. De voorgevel en achtergevel waren de enige aan de buitenlucht grenzende gevels. Isolatie van het dak en andere gevels hadden daarmee geen effect.

Energiezuiniger door vloerverwarming

Naast het glas en de isolatie hebben we ledverlichting geadviseerd en een HR107 ketel met vloerverwarming. Op deze manier is het pand op een relatief gemakkelijke manier een stuk energiezuiniger.

Het energielabel hebben we opnieuw geregistreerd. Dit was natuurlijk een energielabel A. Ontvang ook maatwerkadvies voor uw bedrijfspand.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail