Energieadvies Makelaarskantoor

Enkele weken geleden is één van onze EPA-U adviseurs in Groningen voor opname geweest en hebben we een energieadvies makelaarskantoor gegeven. Het voormalige huis is in enkele jaren omgebouwd tot een officieel kantoor dat direct in beslag is genomen.

Voorlopig energielabel

Het huis had een voorlopig energielabel ontvangen. De voorlopige energielabels zijn niet voor gebouwen en kantoren, vandaar dat een nieuw energielabel benodigd is. Met het oog op de toekomst is al gekeken naar het huidige energielabel. De adviseurs hebben een inventarisatie gedaan en zo is gekeken naar mogelijke maatregelen voor een verbeterd energielabel.

Energieadvies makelaarskantoor

Het energieadvies voor het makelaarskantoor heeft ertoe geleidt dat er een nieuwe opname heeft plaatsgevonden. Voor de maatregelen is er een D label uitgegeven. Na de aanpassing van onder andere de verlichting en isolatie is er een B label uitgereikt voor het makelaarskantoor.

Extra maatregelen

Om een A label te behalen zullen er nog extra maatregelen moeten worden ondernomen, maar zijn er ook zaken die binnen het budget vooralsnog niet mogelijk zijn. Zo zijn nieuwe zonnepanelen voor dit pand niet te adviseren, maar kan wel worden gedacht aan HR++ isolatieglas in plaats van het huidige dubbelglas. 

Uiteindelijk zijn we bedankt en was de eigenaar tevreden over de snelle afhandeling van het nieuwe label. Wanneer de eigenaar zijn energielabel wil verbeteren, door maatregelen te nemen, zullen wij weer kosteloos het energielabel aanpassen. Hiervoor hoeft de adviseur dan namelijk niet nogmaals langs te komen.

 

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail