Energielabel F

Na inspectie door een van onze adviseurs van dit kantoorpand in Amersfoort werd er een Energielabel F bepaald. De eigenaar was verrast met deze uitkomt omdat er in de loop van de jaren toch al wat aanpassingen waren gedaan.

 

Aanpassingen die al gedaan zijn

De aanwezige ketel, verlichting en luchtbehandeling hebben normaal gesproken een positieve invloed op het energielabel hebben. Toch is er een energielabel F afgegeven voor dit pand. Het lage energielabel komt omdat er isolatie in de vloer ontbreekt. De vloer grenst aan een sterk geventileerde kelder en daarmee gaat er veel warmte verloren. Zodoende wordt het energielabel negatief beïnvloed.

 

Vloerisolatie

Wanneer er 80 mm vloerisolatie toegepast wordt met een minimale Rc waarde van 2.15 kan al een Energielabel A met een energie index van 0,96 behaald worden. Vloerisolatie is vaak moeilijk te realiseren maar in dit geval kan de isolatie aan de onderkant bij de kelder worden aangebracht. Wanneer deze eigenaar naast de vloerisolatie toepassen ook nog het huidige glas vervangt voor HR++ glas kan het energielabel nog iets beter worden. Het vervangen van glas is relatief duur en wordt over het algemeen pas na 15 jaar terugverdiend.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail