Advies over verbeteren energielabel

Er worden steeds meer eisen gesteld aan het energielabel. Zo zijn er banken die bedrijfspanden met een slechter energielabel dan C niet meer financieren. Daarnaast moeten kantoorpanden in 2023 verplicht een energielabel C of beter hebben. Deze mogen anders niet meer verkocht of verhuurd worden. Per 2030 zullen alle kantoren zelfs een energielabel A moeten hebben. Wij geven u graag advies over het verbeteren van uw energielabel. Hieronder leest u hoe. 

Offerte aanvragen

Hoe werkt het?

1. De adviseur doet een opname van het pand

Hierbij wordt uw pand in kaart gebracht. Gekeken wordt naar: isolatie (vloer, gevel, dak) Glas, installaties (verwarmen/koelen), verlichting en andere factoren die het energielabel beïnvloeden. 

2. We stellen uw huidige energielabel vast

Daarmee weet u wat uw startpositie is. De gegevens voor uw huidige energielabel zijn met de opname op locatie verkregen. 

3. We sturen u een adviesrapport met verbeteradviezen

In het rapport staan concrete adviezen. Daarmee weet u precies hoe u aan een hoger energielabel komt. Meer over de inhoud van het adviesrapport leest u hier onder.

4. De adviseur ligt het adviesrapport telefonisch toe

Ons adviesrapport is altijd eenvoudig te lezen, hier staan geen moeilijke termen in. Maar om alles helemaal duidelijk te maken en eventuele vragen te beantwoorden zullen onze adviseurs het rapport altijd telefonisch toelichten. 

Offerte advies verbeteren energielabel:
Binnen 1 uur per e-mail

pijl.png

Heeft u al een energielabel?

Inhoud adviesrapport

1. Huidige energielabel pand: Wat is het huidige energielabel van het bedrijfspand. 

2. Opvallende zaken: Wat is de adviseur opgevallen aan het pand. Zijn er factoren die sterke (positieve of negatieve) invloed hebben op het energielabel. 

3. Maatregelen voor verbeteren energielabel: Beschrijving van welke maatregelen nodig zijn om het energielabel te verbeteren. Per energielabel klasse (A t/m G) wordt beschreven hoe u deze kunt bereiken.

Voorbeeld: U heeft nu energielabel D, in het rapport beschrijven we vervolgens:

  • Concrete lijst van maatregelen om van D naar energielabel C te komen.
  • Concrete lijst van maatregelen om van D naar energielabel B te komen.
  • Concrete lijst van maatregelen om van D naar energielabel A te komen.

4. Nieuw verbeterd energielabel: Na het doorvoeren van de maatregelen kunt u direct een (bij de prijs inbegrepen) nieuw energielabel bij ons aanvragen.

Offerte aanvragen

Energielabel C in 2023

Na introductie van het energielabel in 2015 zijn banken en de overheid steeds meer eisen gaan stellen aan de hoogte van het energielabel. Kantoren moeten sinds 1 januari 2023 verplicht een energielabel C of beter hebben. Hebben ze dit niet, dan mogen deze kantoren niet meer gebruikt worden. Veel kantoren in Nederland voldoen niet aan deze eis. Ze hebben minimaal een energielabel D of slechter of zelfs helemaal geen energielabel. 

Voor deze kantoren is het noodzakelijk dat verbeter maatregelen worden getroffen. Maatregelen die ervoor zorgen dat het energielabel naar C of beter gaat. Bij veel kantoren is het verbeteren van een energielabel niet extreem lastig. Het is hierbij belangrijk dat exact de juiste maatregelen (met effect op het energielabel) worden genomen. 

Het advies verbeteren energielabel is hiervoor het juiste advies. U krijgt op eenvoudige wijze inzicht in maatregelen die genomen moeten worden om tot een energielabel C, B of A te komen. 

Vanaf 2030 zal ook het energielabel C niet meer voldoende zijn, panden moeten dan aan een energielabel A voldoen. 

Waarom Rappr Energie? 

  • Inmiddels al ruim 5000+ bedrijfspanden van energieadvies voorzien.
  • Korte doorlooptijd, binnen 2 opname van het huidige energielabel + verbeter advies.
  • Binnen 1 uur uw offerte, altijd direct contact met een expert. 

Offerte aanvragen

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Frisan van der Vlugt op: 085 - 024 00 15 of door te mailen naar vragen@rapprenergie.nl (altijd binnen 1 uur antwoord).

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail