Energielabel C voor kantoren

De nieuwe regelgeving voor kantoren is voor panden van 100m2 en groter die vanaf 2023 verplicht een energielabel C voor kantoren moeten hebben. Hebben ze dit niet, dan mogen de kantoren niet verhuurd of verkocht worden. Uitzondering hierop zijn monumenten. Om in 2023 aan alle regels te voldoen moeten veel eigenaren hun kantoorpand energiezuiniger maken. Volgens Minister Blok zouden de energiebesparende maatregelen zichzelf binnen 3 tot 7 jaar moeten terugverdienen.

Financieren kantoorpanden banken

Bij het financieren van kantoorpanden stellen banken als ING en Rabobank tegenwoordig al eisen aan het energielabel. ING financiert panden met een label D of slechter al niet meer. 

Alle kantoren energielabel A in 2030

Het energielabel C voor kantoren is onderdeel van een groter plan. Een tussenstap hierin is dat alle panden in 2030 een energielabel A moeten hebben. Omdat 52% van het aantal kantoren nog een energielabel D of lager heeft is een A-label een behoorlijke stap. Voor veel oudere panden is een energielabel A misschien nooit haalbaar, tenzij een zeer grondige renovatie wordt gedaan. Zo is er de doelstelling om in 2050 alle kantoren energieneutraal te krijgen.

Advies verbeteren energielabel

Wilt u precies weten hoe uw kantoorpand aan een energielabel C of hoger komt? We geven u energieadvies over hoe u dit kan bereiken. Dit doen we op de volgende manier:

  1. Vaststellen van het huidige energielabel. Dit doen we door een opname te doen van het kantoorgebouw.
  2. Adviesrapport met energiebesparende maatregelen. U ontvangt van ons een rapport met daarin precies wat u moet doen om het energielabel te verbeteren naar een C, B of A label.
  3. Het advies wordt telefonisch toegelicht door de verantwoordelijke energie adviseur. Deze legt u uit wat erin staat en kan alle vragen beantwoorden.
  4. Wanneer u de maatregelen heeft uitgevoerd registreren we kosteloos uw nieuwe energielabel.

Een energielabel voor uw bedrijfspand, kantoorpand of winkelpand kunt u aanvragen op basis van de grootte van het te verkopen of te verhuren pand.

Inmiddels zijn enkele boetes uitgedeeld voor het niet bezitten van een energielabel, in onze blog op energielabelvooruwbedrijf over energielabel boetes is meer te lezen over deze boetes vanuit de overheid.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail