BENG 2021

Het is bijna zover, de Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) regelgeving komt eraan. De BENG zal gaan gelden voor nieuwbouw van zowel woningen als utiliteitsbouw. Met de BENG wordt er na 25 jaar afscheid genomen van de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Met als doel om weer een stap dichterbij een klimaatneutraal Nederland te komen. De BENG normen zullen vanaf 1 januari 2021 gaan gelden.

Wat is BENG?

Wat de BENG precies is kunt u lezen in onze blog Wat is BENG 1, BENG 2 en BENG 3?. Hierin leggen wij uit hoe de BENG wordt berekend en hoe dit zich uit in de drie indicatoren: BENG 1, BENG 2 en BENG 3.

Waarom BENG?

Waarom BENG er komt heeft meerdere redenen. Zo wordt de EPC die momenteel gebruikt wordt gezien als erg complex en niet transparant. Daardoor is er gekozen voor een nieuwe maatstaaf. En het is natuurlijk het handigste als dat één methode wordt: BENG. Deze sluit aan bij de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD), oftewel de Europese regelgeving voor het verbeteren van de energie-efficiëntie en het klimaat. Door de BENG normen zal ons land weer een stuk duurzamer worden.

Vanaf wanneer moet je voldoen aan de BENG eisen?

Zoals al aangegeven werd zullen de BENG normen gaan gelden vanaf 1 januari 2021. Voor vele organisaties zal dit effect hebben op de werkwijze. Zo ook voor architecten, die hun ontwerp BENG-proof zullen moeten maken.

BENG Berekening aanvragen

Bij Rappr inmeten kunnen wij de BENG berekenen doordat wij hier gecertificeerd voor zijn en meerdere erkende deskundigen in huis hebben. U kunt de BENG berekening bij ons aanvragen door te mailen naar vragen@rapprenergie.nl of door te bellen naar 085-024 00 15.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail