Voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom óf 25.000 m3 gas verbruiken geldt er sinds 1 juli 2019 een informatieplicht. 

Het doel van deze informatieplicht is het inzichtelijk krijgen welke energiebesparende maatregelen een bedrijf al heeft genomen en nog moet gaan nemen. De termijn informatieplicht energiebesparing van 1 juli is inmiddels verstreken maar het is nog steeds mogelijk om alles in te voeren.

De registratie dient bij het RVO te gebeuren, de controle wordt dan weer uitgevoerd door de gemeente waar het bedrijfspand gevestigd is. Om alle benodigde gegevens te verzamelen zullen we een adviseur langs laten komen om het pand te inspecteren. Hij kijkt hierbij naar zaken als isolatie, verlichting, koeling, verwarming etc. De adviseur zal een door de RVO opgestelde lijst invullen. Voor ieder type bedrijfspand zijn verschillende lijsten opgesteld. 

Aan de hand van de volledig ingevulde lijst stellen we een rapport voor u op. In dit rapport worden alle zaken verwerkt die u al heeft uitgevoerd en die u nog moet gaan uitvoeren. De maatregelen die nog te nemen zijn worden verdeeld onder maatregelen te nemen op een natuurlijk moment en maatregelen te nemen op een zelfstandig moment. 

Om na de opname te kunnen voldoen aan de daadwerkelijke informatieplicht zullen we alles invoeren in het eLoket. U hoeft hier zelf niets meer voor te doen. 

Omdat het een erg technisch verhaal is kiezen veel bedrijven ervoor om de opname en registratie door een gespecialiseerd bureau uit te laten voeren. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf alles op te nemen en te registreren. Hiervoor dient u zich overigens wel zelf te registreren bij het eLoket. Het duurt over het algemeen 2 weken voordat de registratie binnen is.

Mocht u de opname en registratie door ons willen laten uitvoeren stellen we altijd eerst even een vrijblijvende offerte voor u op. Om een passende offerte te kunnen opstellen ontvangen we altijd graag de adresgegevens van het pand, de functie van het pand, het aantal vierkante meters en het jaarverbruik elektra en gas in kWh en m3. Na een schriftelijk akkoord op de door ons uitgebrachte offerte zullen we de opname gaan inplannen.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail