Subsidies duurzame investering

Energielabel C bedrijven

Door de nieuwe wetgeving vanuit de overheid is het energielabel C verplicht voor kantoren van 100m2 +. Het energielabel C blijft voor pandeigenaren nog steeds een heikelpunt, ondanks dat er steeds meer groene labels worden uitgebracht. Om dit te kunnen realiseren heeft de overheid enkele subsidies beloofd voor meerdere investering. 

Verschillende subsidies

Er zijn vier soorten subsidies uitgebracht, geschikt voor utiliteitsgebouwen zoals kantoren. Dit zijn:

  • ISDE subsidie
  • EIA investeringsaftrek
  • EDS subsidie
  • KIA kleinschaligheidsaftrek

ISDE subsidie

ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is een subsidie om het gasverbruik te verminderen. Dit kan onder meer door warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels. U krijgt bij investering in deze energiebesparende maatregelen een deel van uw investering terug.

EIA investeringsaftrek

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is in te zetten om fiscale winst te behalen. EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op en daarnaast zal het veel effect hebben op uw energierekening. U heeft recht op deze vorm van investeringsaftrek als de maatregelen op de Energielijst 2018 staan. 

Subsidie energiebesparen.jpg

EDS subsidie

Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) is in het leven geroepen om sportaccommodaties te ondersteunen bij energiebesparende maatregelen. Zo hebben deze accommodaties de mogelijkheid hun investering in maatregelen terug te krijgen. Hier zitten nog wel enkele voorwaarden aan, zoals het verplicht lid zijn van een landelijke koepelorganisatie (zoals NOC*NSF). 

Kleinschaligheidsaftrek

Met kleinschaligheidsafrek (KIA) krijgen bedrijven een eenmalig belastingvoordeel op investeringen in duurzame installaties.

Er zitten enkele voorwaarden aan het aanvragen van de verschillende subsidies of aftrekposten. De manier van aanvragen verschilt daarentegen ook per subsidie, waar na installaties soms al binnen 3 maanden subsidie aangevraagd moet worden.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail