groen energielabel zonnepanelen

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer pandeigenaren kiezen voor een opwaardering van het energielabel. Dit ervaren wij ook, doordat zeer regelmatig maatwerkadviezen en adviezen voor verbeteren van het energielabel worden aangevraagd.

Meer investering groene energielabels

Steeds meer pandeigenaren beseffen dat groene energielabels (C, B of A), naast de verplichting vanaf 2023, ook een hogere waarde oplevert. Kopers en huurders zijn zich vaker bewust van het energielabel en de verplichting vanaf 2023. Daarnaast financieren enkele banken, zoals ING, bruine energielabels al niet meer. Het belang van een duurzame leefomgeving wordt daarnaast steeds vaker in ogenschouw genomen.

Hoe werkt het?

Voordat energieadvies kan worden gegeven zal eerst de huidige situatie moet worden vastgesteld. Via Energielabel voor uw bedrijf kunt u het energielabel aanvragen, waarbij de huidige energieprestaties worden vastgesteld en worden verbonden aan een energielabel. Het kan zijn dat een energielabel al groen is, dan is energieadvies tot op een zekere hoogte nog steeds mogelijk.

Na het vaststellen kunnen wij een adviesrapport opstellen met daarin aanbevelingen om het energielabel te verbeteren. Deze geven aan de hand van bepaalde maatstaven aan welke maatregelen tot welk energielabel zullen leiden. Na het doorvoeren van deze wijzigingen ontvangt u een nieuw verbeterd energielabel dat voor 10 jaar geldig is. Wij hanteren all-in prijzen, dus de nulmeting en het nieuwe verbeterde energielabel zijn hierin meegenomen. 

Waarom een groen energielabel?

Er zijn veel voordelen die een groen energielabel voor bedrijven opleveren:

  • Eenvoudiger financieringen door banken verkrijgen.
  • Rentevoordelen.
  • Voorlopen op verplichting energieneutraliteit vanaf 2050.
  • Hogere marktwaarde.
  • Snelle terugverdientijd

In sommige gevallen heeft u recht op subsidies voor verduurzaming van uw kantoor. Naast de kosten in het adviesrapport berekenen wij ook de terugverdientijd, zodat u direct inzichtelijk heeft wat uw investeringen op termijn zullen opleveren. De overheid huurt bijvoorbeeld uitsluitend nog kantoren die voorzien van een groen energielabel.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail