Door de aanhoudende hitte zal de opbrengst van de zonnepanelen ook wel stijgen tot recordhoogte! Of toch niet? Hoe zit dat eigenlijk?

 

De opbrengst van de zonnepanelen is allereerst afhankelijk van het aantal zonuren per dag. De hoeveelheid bewolking telt ook mee. Als er sluierbewolking is zullen de panelen meer opslaan dan wanneer er een dik wolkendek is.

 

Het aanhoudende goede weer zal zeker een positief effect hebben op de opbrengst die de panelen leveren.

 

Nu er al een tijd geen regen is gevallen ligt er een vast een laagje stof op uw zonnepanelen. Dit betekent niet dat u deze moet gaan schoonmaken er zit namelijk een beschermende coating op de panelen. Wanneer er weer een regenbui komt zullen deze vanzelf wel weer schoonspoelen. 

 

Onlangs was in het nieuws dat het systeem waarmee nu zonnepanelen gesubsidieerd worden op de schop gaat. Hoe het nieuwe systeem er precies uit gaat zien is nog niet helemaal bekend. Wel is duidelijk dat de salderingsregeling op de schop gaat. De salderingsregeling is dat de verbruikte en de geproduceerde zonnestroom met elkaar verrekend worden.

 

In plaats hiervan zal er een terug lever subsidie komen.

 

De precieze invulling moet nog bepaald worden maar het idee is dat de hoeveelheid opgewekte zonnestroom wordt bijgehouden via een slimme meter en aan de hand daarvan ontvangt de consument een vergoeding.

Wanneer u van Energie advies voor uw bedrijf een adviesrapport ontvangen heeft staat daar vaak in dat het toepassen van zonnepanelen een gunstig effect heeft op uw energielabel. Ook benoemen we dan het minimumaantal zonnepanelen dat u daarvoor dient te plaatsen. In een uitgebreid maatwerk adviesrapport gaan we hier wat dieper op in. Hierin wordt beschreven hoeveel zonnepanelen u exact nodig zult hebben, wat de kosten hiervan zullen zijn, wat de terugverdientijd zal zijn en hoeveel subsidies u hiervoor zou kunnen ontvangen. Op deze manier wordt exact inzichtelijk wat het effect van zonnepanelen zal hebben.

 

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op!

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail