De overheid komt met strengere eisen om de verduurzaming van nieuwbouw te stimuleren.

 

Deze eis wordt ook wel BENG genoemd wat staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Het toepassen van viervoudig glas, warmtepompen, ledverlichting en zonnepanelen zal het energieverbruik flink terug moeten gaan dringen.

In de Europese top is besloten dat de CO2 uitstoot van bedrijfspanden flink moet gaan afnemen. Zij zijn namelijk samen verantwoordelijk voor 36% van de totale CO2 uitstoot in Europa.

Om de uitstoot van CO2 te gaan reduceren proberen ze het probleem eerder aan te pakken. Vandaar dat voor nieuw te bouwen gebouwen vanaf 2020 deze eis gesteld gaat worden.

 

Het is lastiger om de huidige gebouwen van meer dan 50 jaar oud te laten renoveren en hun energieverbruik terug te dringen. Dit zal uiteraard wel moeten gaan gebeuren aangezien juist deze gebouwen ongeveer 40% van het totale energieverbruik in Europa tot zich nemen.

Om het verduurzamen van bedrijfspanden te stimuleren zijn er een aantal subsidies in het leven geroepen zoals u kunt lezen in een van onze vorige blogs.

 

Ze zijn overigens nog wel bezig met het ontwikkelen van de bepalingsmethode voor de energieprestatie gebouwen. Ook wel de NTA 8800 genoemd.

De verwachting is dat er een maximale energiebehoefte vastgesteld wordt, een maximaal energieverbruik en een minimaal percentage gebruikt gemaakt moet worden van duurzame energie.

 

Uiteraard wil Europa toewerken naar compleet energie neutrale gebouwen alleen beseffen ze wel dat dit stapje voor stapje moet waarbij BENG dus de eerste stap is.

 

In Nederland zelf worden de eisen voor kantoorpanden groter dan 100m2 per 2023 ook strenger. Dan zullen al deze panden minimaal een energielabel C moeten hebben anders mogen ze niet meer gebruikt worden voor deze functie. In 2030 zal deze eis zelfs energielabel A zijn.

 

Kijkt u al naar de toekomst en wilt u weten hoe u uw huidige energielabel zou kunnen verbeteren? Vraag dan een adviesrapport aan met daarin verschillende mogelijkheden hoe u uw label kunt verbeteren.

 

Wilt u een uitgebreider rapport ontvangen dan bieden wij ook een maatwerkadvies rapport aan. In dit rapport zal naast de verschillende mogelijkheden om uw huidige label te verbeteren ook verder ingegaan worden op de terugverdientijd en energiebesparing van de verschillende opties.  U kunt voordat we het rapport gaan opstellen aangeven naar welke investeringen uw voorkeur uit gaat.

 

Wilt u direct uw advies- of maatwerk adviesrapport aanvragen kan dat hieronder. Wilt u liever eerst wat meer informatie ontvangen neem dan contact met ons op.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail