LED verlichting bedrijfspand

In het adviesrapport worden meerdere opties gegeven over hoe u uw energielabel zou kunnen verbeteren.

 

Bij de opname van het energielabel is er gekeken naar verschillende factoren die van invloed zijn op het energielabel.

 

Deze factoren zijn isolatie, isolatie van buitenschil, type glas, manier van verwarmen, manier van koelen, luchtbehandeling, zonwering, verlichting en functie van het pand. Al deze factoren bij elkaar opgeteld bepalen het energielabel.

 

Vaak kan er al veel winst voor een energielabel behaald worden door het toepassen van LED verlichting door het gehele pand.  Dit is een stuk energiezuiniger dan de TL balken die we vaak in bedrijfspanden tegenkomen. Daarom kijken wel altijd eerst even welke invloed dit precies heeft op het energielabel. Laatst was er een kantoorpand met energielabel E die alleen door het vervangen van de huidige verlichting naar LED verlichting al de sprong maakte naar een energielabel C. Als de pandeigenaar deze aanpassing zou doen dan is hij klaar voor 2023 wanneer alle kantoorpanden groter dan 100m2 minimaal een energielabel C moeten hebben.

 

Andere aanpassingen die hij zou kunnen laten doen om het energielabel te verbeteren zijn het vervangen van de huidige ketels in HR 107 ketels en het toepassen van minimaal 300 zonnepanelen op het platte dak. Wanneer hij dit advies zou opvolgen ontvangt hij een energielabel A voor zijn kantoorpand. Dat zou helemaal mooi zijn want de verwachting is dat vanaf 2030 alle kantoorpanden minimaal een energielabel A zouden moeten bezitten.

 

Wilt u ook graag weten wat u moet doen om minimaal energielabel C te behalen voor uw kantoorpand? Neem dan contact op met Energieadvies voor uw bedrijf. Nadat we bij u langs zijn geweest om uw energielabel te bepalen zullen we uitrekenen wat ervoor nodig is om uw huidige energielabel te verbeteren.

 

In het uitgebreide maatwerk adviesrapport die u ook bij ons kunt aanvragen, nemen we naast de verbeterpunten ook mee wat de investering en terugverdientijd zou zijn wanneer de aanpassingen doorgevoerd gaan worden.

 

Lees hier meer over het maatwerkadvies

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail