Informatieplicht energiebesparing

Om naar een energieneutraal Nederland te gaan in 2050 worden er nu al de nodige stappen gezet. Zo is het per 1 juli 2019 verplicht om als bedrijf door te geven welke stappen u gaat ondernemen om energie te besparen als uw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verbruikt per jaar. Deze stappen voor energiebesparing moet u doorgeven aan het Activiteitenbesluit milieubeheer. Ook wij kunnen dit voor u doen, neem hiervoor een kijkje op de pagina Informatieplicht.

Voor wie is de informatieplicht?

Zoals gezegd hierboven is de informatieplicht voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verbruiken. Ook zijn er een aantal bedrijven die géén informatieplicht hebben. Denk hierbij aan:

De erkende maatregelenlijst energiebesparing is het uitgangspunt voor het invoeren in het E-Loket. Er zijn 19 verschillende lijsten opgesteld voor 19 bedrijfstakken. In deze lijsten staan maatregelen beschreven welke een terugverdientijd van 5 jaar of minder hebben. Een aantal erkende maatregelen om energie mee te kunnen gaan besparen in kantoren zijn bijvoorbeeld;

  • Verlichting
  • Verwarming
  • Koeling
  • Isolatie
  • ICT
  • Manier van energie inkoop

Met behulp van de informatieplicht energiebesparing hoop de overheid de energiebesparing te versnellen en zo de CO2 uitstoot zo snel mogelijk te reduceren.

Zelf de informatieplicht energiebesparing doen, of laten doen?

Twijfelt u nog of u zelf de informatieplicht energiebesparing gaat doorgeven of dat u dit door een ervaring organisatie laat doen? Lees dan even hieronder wat de voor en nadelen zijn.

Zo is het allereerst mogelijk om zelf via het E-Loket de lijst met erkende maatregelen voor uw bedrijf in te vullen. U geeft aan of de betreffende maatregelen al zijn uitgevoerd of dat ze nog moeten worden gedaan. Bij deze vragenlijst moet u alle vragen beantwoorden, het is niet mogelijk om vragen open te laten staan. Het is dus belangrijk dat u ook antwoord kunt geven op alle vragen. Sommige vragen zijn echter erg technisch en moeten goed uitgezocht worden. Ook moet u zich voor het invullen van de lijst inschrijven in het E-Loket. Registratie kost ongeveer 2 weken.

De tweede optie is om de informatieplicht energiebesparing te laten doen. Dit is een goede optie als u niet alle benodigde informatie voor handen heeft of als het u te veel tijd kost om alles zelf uit te zoeken. Bij Rappr Energie hebben wij een aantal experts in dienst die precies weten waar zij op moeten letten en wat er opgegeven moet worden bij het E-Loket. Een bezoek aan uw pand op locatie zal hierbij voldoende zijn om alle informatie te verzamelen die benodigd is voor de vragenlijst. En na afloop krijgt u een rapport met onze bevindingen. In het kort ziet het proces er als volgt uit:

  1. Een erkend adviseur komt lang bij uw pand op locatie voor een opname en verzameld alle benodigde informatie.
  2. U ontvangt een rapport met onze bevindingen, ter controle.
  3. Wij doen de registratie in het E-Loket.

Aanvragen informatieplicht energiebesparing door Rappr Energie

Wilt u voor de laatste optie kiezen en de informatieplicht energiebesparing door ons laten uitvoeren? Dan kunt u een offerte aanvragen. Wij van Rappr Energie hebben al meer dan 5000+ informatieplicht registraties gedaan en kunnen binnen een week langskomen bij u op locatie. Geen gedoe, wij zoeken alles zelf uit!

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u bellen naar 085-024 00 15 of mailen naar vragen@rapprenergie.nl. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 18.00u bereikbaar.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail