Informatieplicht energiebesparing

Vanaf 2019 hebben bedrijven een informatieplicht energiebesparing.

Dit geldt niet voor alle bedrijven maar wel voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas verbruiken. Uiterlijk op 1 juli 2019 zullen de desbetreffende bedrijven aan moeten geven welke energiebesparende maatregelen ze al hebben genomen en welke er nog aan gaan komen.  Met behulp van deze informatieplicht energiebesparing kan de overheid gemakkelijker controleren of bedrijven energiebesparende maatregelen hebben genomen of gaan nemen. 

Zoals hierboven benoemd zijn er een aantal bedrijven en instellingen die geen informatieplicht hebben. Voorbeelden hiervan zijn;

De erkende maatregelenlijst energiebesparing is het uitgangspunt voor het invoeren in in het eLoket.

Er zijn 19 verschillende lijsten opgesteld voor 19 bedrijfstakken. In deze lijsten staan maatregelen beschreven welke een terugverdientijd van 5 jaar of minder hebben. Een aantal erkende maatregelen om energie mee te kunnen gaan besparen in kantoren zijn bijvoorbeeld;

  • Verlichting
  • Verwarming
  • Koeling
  • Isolatie
  • ICT
  • Manier van energie inkoop

Met behulp van de informatieplicht energiebesparing hoop de overheid de energiebesparing te versnellen en zo de CO2 uitstoot zo snel mogelijk te reduceren.

Een andere maatregel om de CO2 uitstoot van het bedrijfsleven terug te gaan dringen is met behulp van de Energielabel C verplichting voor kantoren groter dan 100 m2.

Deze verplichting zal vanaf 2023 gaan gelden. Wanneer uw kantoorpand groter dan 100 m2 hier niet aan voldoet kunt u fikse boetes ontvangen of mag het pand niet meer gebruikt worden als kantoorpand. We kunnen eerst bekijken wat uw huidige energielabel is. Wanneer deze niet voldoet aan de energielabel C verplichting kunnen we een adviesrapport voor u opstellen. In de rapport geven we concrete maatregelen welke uw huidige energielabel kunnen gaan verbeteren.

We helpen u graag met de informatieplicht energiebesparing en met de energielabel C verplichting. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail