Hoe verbeter ik mijn energielabel D, E, F of G?

Vanaf 2023 zijn bedrijfspanden verplicht om een groen energielabel te hebben. Dit wil zeggen dat het energielabel C of hoger moet zijn. Een aantal banken financiert dan ook alleen nog maar panden met een energielabel A, B of C. Heeft u een energielabel D, E, F of G? Dan is er nog geen reden tot paniek. Wel is het goed om vast te gaan nadenken over hoe uw pand energiezuiniger kan worden! Want deze trend voor het energiezuiniger worden van bedrijfspanden zal aanhouden. Zo zullen alle bedrijfspanden per 2030 zelfs energielabel A moeten hebben.

Wat bepaalt welk energielabel u heeft?

Een energielabel geeft een indicatie aan over de mate van de energieprestatie. Het geeft aan hoe veel energie een pand verbruikt en welke energiebesparende maatregelen er getroffen zijn. Bij een laag energielabel, zoals energielabel G, vloeit er veel energie weg uit het pand omdat het pand warmte niet goed vasthouden. Tegenovergesteld geldt hetzelfde als je het pand koel wilt houden in de zomer, dan is het pand hier niet goed tot in staat.

De isolatie speelt hierbij een belangrijke rol. De thermische schil omvat de buitenkant van het pand. Hoe dikker deze schil, hoe makkelijker de energie vast te houden is. Hierbij kan je denken aan het dak, de gevel en het type glas. Daarnaast speelt de verlichting een grote rol in de bepaling van het energielabel. Het aantal Watt per m2 wordt berekend. Hoe meer energie de verlichting gebruikt, hoe lager het energielabel. En tevens worden de installaties meegenomen in het opmeten van een energielabel. Deze zorgen voor het verwarmen en koel van het pand.

Hoe kunt u het energielabel verbeteren?

We hebben net verteld aan de hand van welke punten een energielabel bepaald wordt. Voor het verbeteren van het energielabel is het dan ook noodzakelijk aandacht te schenken aan deze punten en ze energiezuiniger te maken.

Zo is het allereerst goed om naar de isolatie te kijken. Houdt uw pand de warmte goed vast? Zijn er plekken in de thermische schil waar energie wegvloeit? Is er dubbel glas aanwezig? Deels of in het gehele pand? Vele vragen waar je aan kan denken om dit te verbeteren. En hoe veel Watt verbruikt de verlichting? Daar valt vaak ook een inhaalslag te maken. Zo is led verlichting een aanrader om weinig energie te verbruiken met de verlichting. Ten slotte kan er gedacht worden aan de installatie. Wellicht is een warmtepomp een idee om energiezuiniger uw pand op te warmen en te koelen. Een warmtepomp haalt namelijk energie uit de aarde of lucht en zorgt ervoor dat uw energierekening daalt.

Aanvragen energieadvies

Het formuleren van een advies voor het energiezuiniger maken van uw pand gaat in een aantal stappen. Zo komt allereerst een energieadviseur langs. Deze adviseur brengt uw pand in kaart. Hij kijkt hierbij zoals gezegd naar de isolatie, verlichting en installaties. Op basis van deze informatie wordt uw huidige energielabel vastgesteld. Dit zou kunnen variëren van energielabel A tot en met energielabel G. Aan de hand van de beoordeling ontvangt u een adviesrapport met verbeteradviezen voor uw energielabel.

Bij Rappr Energie vinden wij service belangrijk en daarom zal onze adviseur telefonisch een toelichting geven aan u voor het adviesrapport. Hiermee kan de adviseur zijn bevindingen uitleggen en al uw vragen beantwoorden.

U kunt een energieadvies aanvragen bij ons door een offerte aan te vragen. Ook kunt u voor vragen mailen naar vragen@rapprenergie.nl of bellen naar 085 – 024 00 15.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail