Locatie kantoorpand zoetermeer

Energieadvies voor kantoor Zoetermeer

Vanuit de architect kregen wij de vraag om voor een kantoor van circa 2000m2 in Zoetermeer het huidige energielabel vast te stellen en vervolgens een energieadvies op te stellen voor het verhogen van het energielabel naar label A. Dit was de wens van de eigenaar, waardoor de besparing op energie kan worden vergroot.

Energiebesparende maatregelen

Voor het pand waren al diverse energiebesparende maatregelen genomen zoals ledverlichting en zonwerende coating op de ramen.

Energielabel C

Na een opname van het kantoorpand op locatie hebben we het huidige energielabel vastgesteld op een energielabel C. Daarmee scoorde het pand gebouwd in 1992 niet slecht, dit mede door de al genomen maatregelen.

Om het energielabel verder te verbeteren hebben we 3 varianten in ons adviesrapport verbeteren energielabel gezet om tot een energielabel A te komen. Hierbij rekening houdend met de wens van de eigenaar om zonnepanelen te plaatsen.

Gratis nieuw energielabel

Het plaatsen van zonnepanelen en aanpassing aan de huidige airco bleken genoeg om tot een A label te komen. Inmiddels zijn deze maatregelen toegepast. Wij hebben het A label dan ook gratis opnieuw geregistreerd.

Ook benieuwd wat uw huidige energielabel is? Voor maatwerkadvies en informatie over het EPA-U energielabel en op welke manier u deze kunt verbeteren kunt u terecht op de energie maatwerkadvies pagina.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail