Energieadvies opstellen

Wanneer u een energielabel bij ons afgenomen heeft en aan de hand hiervan toch nog een adviesrapport wilt ontvangen over hoe u uw huidige energielabel kunt verbeteren kan dat uiteraard.

Maar hoe gaat dat dan in zijn werk?

 

De adviseur heeft bij de opname voor het label verschillende constateringen gedaan en deze verwerkt in een overzicht. Hij heeft gekeken welk type glas er in het pand aanwezig is, of er isolatie aanwezig is en zo ja, welk type, het type installaties die gebruikt worden, welke verlichting er gebruikt wordt en hoeveel Watt elke afzonderlijk lamp bezit.

Al deze bevindingen worden in een rekensysteem ingevoerd en aan de hand van deze punten wordt het energielabel bepaald.

 

Wanneer u uw energielabel wilt gaan verbeteren moeten we kijken welke factoren welke invloed hebben op het label. We kunnen bijvoorbeeld in het rekensysteem invoeren dat we alle huidige verlichting gaan vervangen door LED verlichting. Dit heeft vaak al effect op het energielabel. Het rekensysteem laat dan precies zien welk effect deze aanpassing op het label heeft. Zo kunnen we voor alle aanpassingen een voor een bekijken welke effecten deze hebben op uw huidige energielabel.

We proberen qua aanpassingen altijd te kijken naar de wensen van de klant. Wanneer er niet zoveel investeringsmogelijkheden zijn proberen we de goedkoopste aanpassingen toe te passen.

 

Het effect van bepaalde toepassingen hangt af van het type pand.

Wanneer het een ouder pand betreft zal alleen het toepassen van LED verlichting meestal niet genoeg zijn om uw energielabel te verhogen. Dan kan er veel meer verbetering behaald worden door het toepassen of verbeteren van de isolatie. Of wanneer er nog veel enkel glas aanwezig is in het pand, hier voorzetramen te plaatsen of deze te vervangen door HR++ glas.

 

Zo blijkt dus dat voor ieder pand er andere toepassingen gebruikt kunnen. Compleet afhankelijk van in welke staat het pand nu is en wat de wensen van de klant zijn.

 

Wilt u meer informatie over het verbeteren van uw energielabel neem dan gerust contact op.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail