Bouwtekening energieadvies

Bij Energieadvies voor uw bedrijf kunt u nu naast voor uw energielabel, adviesrapport of maatwerk adviesrapport ook terecht voor uw NEN 2580 meetrapport.

 

Wanneer u al deze werkzaamheden door ons uit laat voeren hoeft er ook maar één keer een adviseur langs te komen voor de opname. Onze adviseurs zijn naast gecertificeerd voor het opnemen van energielabels, ook gespecialiseerd in het opstellen van diverse soorten adviesrapporten en NEN 2580 meetrapporten.

 

Een adviesrapport kan opgesteld worden wanneer na opname blijkt dat u aanpassingen moet gaan doorvoeren om uw huidige energielabel te verbeteren.

 

Dit kan gemakkelijk achteraf gedaan worden omdat we hier een rekenschema voor gebruiken. Wanneer u een uitgebreider rapport wilt ontvangeninclusief kosten, besparingsmogelijkheden en terugverdientijd kunt u een maatwerk adviesrapport aanvragen.

Dit rapport kan ook achteraf gemaakt worden maar het is gemakkelijker om van voordat de adviseur bij u langs komt te bepalen of u wel of geen maatwerk advies wilt ontvangen. Wanneer we dit van tevoren weten kunnen we nog gerichter het maatwerk advies opstellen.


Met behulp van deze gegevens kunnen we namelijk berekenen welke toepassing welk financieel effect zal hebben. Dan wordt er ook in kaart gebracht wat de investering en terugverdientijd zal zijn net als wat het u aan besparingen gaat opleveren.

Het is afhankelijk van het type gebouw welke aanpassingen interessant zullen zijn.

 

Wanneer een pand een plat dak heeft is het vaak gunstig om zonnepanelen te plaatsen terwijl bij een ander pand het juist interessant kan zijn om de gevels extra te isoleren. Laatst hebben we een adviesrapport afgeleverd waarbij de klant aangaf dat ze het liefst geen extra isolatie wilden gaan toepassen. Na bestudering van dit pand bleek dat het bijna onmogeljk was om het label te verbeteren zonder extra te gaan isoleren. Het plaatsen van zonnepanelen bleek geen optie door de vorm van het dak.

 

Een optie was nog wel het vervangen van al het huidige conventionele glas door HR++ glas. Een nadeel hiervan is dat het vaak erg duur is en de terugverdientijd hierdoor ook een stuk meer jaren zal zijn.

Al met al is het dus sterk afhankelijk van het pand zelf welke aanpassingen het gewenste effect zullen hebben. 

 

Wanneer u ook een NEN 2580 meetrapport wilt ontvangen kunnen we dit in combinatie uitvoeren met het energielabel en het adviesrapport.

 

Bent u benieuwd wat u voor aanpassingen kunt gaan doorvoeren om uw energielabel te verbeteren? Neem gerust contact op door te mailen naar info@energieadviesvooruwbedrijf.nl of even te bellen naar 0318-731485.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail