Adviesrapport energielabel

Veel pand eigenaren zijn zich nog niet bewust van het feit dat hun kantoorpand groter dan 100m2 vanaf januari 2023 minimaal energielabel C moeten hebben.

 

Het is zelfs zo dat wanneer het pand geen energielabel C heeft deze niet meer gebruikt mag worden als kantoorpand. Verwacht wordt dat de regels nog verder aangescherpt worden en dat zelfs een energielabel A verplicht gaat worden vanaf 2030.

Vandaar dat we u nog een keer extra wijzen op deze maatregel zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Wanneer u via ons een energielabel heeft afgenomen en deze slechter dan een energielabel C blijkt te zijn kunnen we u een mooie aanbieding doen voor een advies- of maatwerk adviesrapport.

In het adviesrapport kunt u vinden wat opvallende factoren zijn die een sterke invloed hebben op het huidige label, zowel positief als negatief. Ook staan hierin maatregelen in hoe u uw huidige energielabel zou kunnen verbeteren.

Het maatwerk adviesrapport is nog wat uitgebreider zoals de naam al doet vermoeden. Hierin worden de huidige energieprestaties weergegeven, gelet wordt hier op; energiezuinigheid, waar gaat energie verloren en het huidige energielabel. U ontvangt adviezen om het pand energiezuiniger te maken. Hierbij wordt rekening gehouden met de uitvoerbaarheid, doelstellingen en budget van de eigenaar.

Ook maken we inzichtelijk wat de investering, besparing en terugverdientijd zal zijn.

 

Nadat u de aanpassingen doorgevoerd heeft die wij geadviseerd hebben kunt u bij ons ook gratis uw nieuwe energielabel laten registreren via energielabelvooruwbedrijf.nl.

 

Maatregelen om uw energielabel te verbeteren hoeven niet altijd heel ingrijpend te zijn. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de huidige staat van het pand, de financiële mogelijkheden en naar welk label u uiteindelijk toe wilt. Enkele maatregelen die vaak veel invloed blijken te hebben en niet heel ingrijpend hoeven te zijn is de vervanging van de huidige verlichting in LED verlichting met bewegingsschakelaren en het vervangen van de huidige ketel in bijvoorbeeld een HR 107 ketel.

 

Wanneer u al een energielabel bij ons heeft afgenomen is de prijs voor een adviesrapport voor het verbeteren van uw energielabel kantoorpand € 425,-. Het uitgebreide maatwerk adviesrapport bedraagt € 600,- indien u al een energielabel bij ons heeft afgenomen.

We kunnen deze scherpe prijs aanbieden omdat we niet meer op locatie langs hoeven te komen. Alle aanwezige installaties zijn namelijk al gedocumenteerd bij de opname van het energielabel.

Wel dienen we aan de hand van de huidige installaties een berekening te maken in welke mate een bepaalde maatregel het energielabel beïnvloed.

 

Wilt u ook uw adviesrapport aanvragen neem dan contact op met energieadviesvooruwbedrijf.nl of bel naar 0318 – 73 14 85.

Klantbeoordelingen
Totaal oordeel 8.9 Bekijk beoordelingen
Vragen?

Neem direct contact
op met Frisan, bel
085 024 00 15

Stuur e-mail